сряда, 5 август 2009 г.

КТО или контратерорестическа операция

В ранното утро в село Терскол се чуват викове на военни от ОМОН : «Открывай, а то гранату бросим!» .Бащите бързо отварят вратите,старците тихо шепнат молитви.Неканените гости с качулки на лицата и автомат в ръцете оглеждат стаите ,под леглата,по кухненските и книжните лавки.Нито постановление на прокурора,нито друг документ за законост на мероприятието.
На обед вече гладните бойци,ненамерили в мирните домове на планинците нито терористи-врагове,нито скрито оръжие ,нито даже ваххабитска брошура са нахранени от балкарците ,възпитани в святото правило - гостът е старши/най-важен/ в дома.В тези дни в Дагестан терористите растреляли генерал,в Ингушетия - също-терористичен акт.Какво се е случило в Кабардино-Балкария за да започне КТО?
Преди половин месец стотици жители на Елбруския район затворили шосето към Приелбрусието в знак на протест срещу масовите уволнения на местни и съкращение на работни места.Прието е с открито гласуване Обращение ,в което се казва/откъс/:

"Последние три года власти КБР во главе с президентом А.Каноковым сокращают рабочие места для жителей Приэльбрусья. По явно надуманным предлогам проходят массовые увольнения местных жителей из объектов рекреационного назначения и сферы их обслуживания; изымаются земельные участки в угоду иных лиц; насильно сносятся построенные местными жителями небольшие гостиницы, кафе, автопарковки; чинятся препятствия рынкам сбыта продукции народного промысла и массового потребления."

След пет дни президентът Каноков със свои поддържници бил на прием при В.Сурков -заместник на ръководителя на администрацията на президента на РФ,за да лобира за своята и без това неограничена власт в КБР.
Възможно е започналата на 30.06.09 КТО да има за цел не само стабилизиране на криминалната обстановка ,но и за сплашване на местното население и да се покаже в чии ръце е властта. ....... /karachays.com/

Няма коментари:

Публикуване на коментар