четвъртък, 5 ноември 2009 г.

Карта на Южна Осетия

В блога http://kavkazmonitor.livejournal.com е поместена карта на ЮО и са определени селищата с преимуществено осетинско или грузинско население отпреди събитията 2008г в увеличен мащаб
Имената на селищата са написани на осетински.Сините села – преимуществено грузински ,розовите – осетински ,щрихованите – смесени.
Към юли 2008г в териториите контролираните от Кокойта живеят 35хил.души,на територията контролирана от Санакоев – 25хил.Санакоев – осетинец,бивш сепаратист,преминал на грузинска страна.Прави впечатление ,че на картата Цхинвали е ограден с грузински села - с. Тамарашени, Ачабети, Курта, Кхеви, Зарцеми, Чермети, с. Никози, Эргнети, Дици.Тези села сега не съществуват.Незаконното правителство на ЮО контролира територията оцветена в розово,а законното признато от Грузия – територията в синьо.Кокойта и неговото правителство признато от Русия ,не е контролирал цялата територия.Сега 15хил. прогрузински настроени осетинци /вероятно от смесен произход/ са бежанци на територията на Грузия.15хил души живеят в Ленингорски/Ахалгорски/ район ,зает от руски войски ,който тепърва ще бъде свързван с път,газопровод и др. с Цхинвали.
Според автора,първи нападат осетинците/сепаратисти/ селата Нули, Авневи, Курта, Никози и Эргнети до 08.08.08.Но никой не говори за това – всички говорят за нападението на Цхинвали.
http://kavkazmonitor.livejournal.com/1052.html

Няма коментари:

Публикуване на коментар